Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка лісу зі збитками у 2 млн грн – підозрюється посадовець Тернопільського управління лісового та мисливського господарства (ФОТО)

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовцю обласного управління лісового та мисливського господарства у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2017 році підозрюваний не забезпечив охорону лісу, знаючи про незаконні порубки, та не зробив жодних дій для їх припинення. Незаконна порубка дерев здійснювалася на території лісового заказника загальнодержавного значення «Суразька дача», Національного парку «Кременецькі гори», ботанічних заказників «Яблунівський» та «Дача Галілея». Цими діями державі заподіяно збитків на майже 2 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійсніються територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Тернопільської обласної прокуратури