Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка лісу на Харківщині— підозрюють ексдиректора лісгоспу та двох його спільників (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури колишньому директору державного підприємства «Гутянське лісове господарство» та двом його спільникам повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, колишній директор лісгоспу, маючи у власності виробничі потужності для обробки деревини та налагоджені канали її реалізації, створив на території Богодухівського району групу, яка займалася систематичною незаконною вирубкою цінних порід дерев та її подальшим постачанням на переробку. Порубка лісу велася у промислових масштабах із використанням вантажних автомобілів, обладнаних маніпуляторами. З метою уникнення відповідальності члени групи здійснювали вирубку лише у вечірній та нічний час, обирали ділянки, де були місця для переховування вантажного автотранспорту, постійно моніторили прилеглу територію.


Правоохоронцями проведено обшуки за місцем переробки незаконно зрубаної деревини, а також проживання підозрюваних. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Харківській області, оперативний супровід – Управлінням карного розшуку ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.