Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка лісу на понад 1 млн грн – викрито організовану групу

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи за фактами незаконної порубки лісу (ч. 3 ст. 28 ч. 2, 4 ст. 246 КК України). 

За даними слідства, працівник поліції організував незаконну порубку дерев на території Миколаївського району. До злочинної діяльності він залучив двох своїх знайомих.

Упродовж січня-березня 2024 року підозрювані здійснювали несанкціоновані порубки та перевезення деревини різних порід. Зрубану деревину вони планували в подальшому реалізувати. 

Наразі встановлено 5 епізодів їх злочинної діяльності. Державі завдано понад 1 млн грн збитків.

У ході проведення обшуків за місцем зберігання незаконно зрублених дерев, у транспортних засобах, в яких члени організованої групи перевозили незаконно зрублену деревину, та за місцем їх проживання виявлено та вилучено 4 мобільних телефонів, 2 бензопили, понад 1000 колод деревини, 2 транспортні засоби. 

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, а також з накладення арешту на їх майно, яке підозрювані використовували як знаряддя вчинення злочину, з метою забезпечення спеціальної конфіскації.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід – Миколаївське управління ДВБ НПУ. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.