Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка лісу на 2 млн грн - трьом учасникам ОЗГ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури трьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у незаконній порубці лісу та зловживанні службовим становищем (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, лісничий організував злочинну групу, до складу якої увійшов його заступник та працівник ДСНС України в Київській області. Впродовж січня-серпня 2021 року вони здійснили незаконну порубку дерев на території Тетіївського агролісництва ДП «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс». Такими діями державі завдано майже 2 млн грн збитків. Зрубану деревину вони планували реалізувати мешканцям Білоцерківського району.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу співробітників Білоцерківського РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.