Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка дубів на понад 1,3 млн грн – правоохоронці Хмельниччини припинили діяльність групи «чорних лісорубів»

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Хмельницької обласної прокуратури чотирьом особам повідомлено про підозру у незаконній порубці лісу, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Також у кримінальному провадженні повідомлено про підозру правоохоронцю. Йому інкриміновано пособництво у вчиненні порубки та зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 246, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, посадовці одного з комунальних підприємств та їхні спільники для одержання прибутку налагодили бізнес з нелегальної порубки дубів та їх подальшого збуту.

Замість забезпечення збереження лісового фонду від незаконних посягань директор підприємства та його заступник організували незаконну вирубку дерев на ввіреній їм території. 

До своїх оборудок вони залучили ще кількох спільників, серед яких співробітник одного з органів правопорядку. Він забезпечував прикриття протиправної діяльності, безперешкодне переміщення деревини, а також мав би впливати на підлеглих, які могли виявити та зафіксувати правопорушення.

Підозрювані вирубували дуби, розкряжовували, завантажували у вантажівки та реалізовували їх довіреним особам.

Своєю злочинною діяльністю вони завдали збитків державі на понад 1 млн 300 тис грн. 

Проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення остаточної суми збитків та усіх причетних до вчинення злочину осіб. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, оперативний супровід – співробітники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.