Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Невиконання обов’язків по догляду за дитиною – повідомлено про підозру батькам неповнолітнього, якого судитимуть за смертельну ДТП

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру матері та батьку 16-річного водія, якого судитимуть за смертельну ДТП на проспекті Гагаріна, за фактом злісного невиконання встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).

За даними слідства, з листопада 2019 року по жовтень 2021 року неповнолітній вчинив низку адміністративних та кримінальних правопорушень. Так, 26 жовтня 2021 року в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в Харкові відбулося зіткнення автомобіля «Infiniti» під керуванням 16-річного водія та автомобіля «Chevrolet Aveo», водій якого загинув на місці. Троє пасажирів «Infiniti» отримали тілесні ушкодження.

Крім того, встановлено, що у листопаді 2019 року неповнолітній, перебуваючи в одному із харківських супермаркетів, влаштував стрілянину. Під час конфлікту з матір’ю та братом своєї однокласниці, хлопець дістав пневматичний пістолет та вистрілив у них, спричинивши тілесні ушкодження. Ухвалою суду до неповнолітнього застосовано примусові заходи виховного характеру та передано під нагляд матері до досягнення ним повноліття. Проте, не виконуючи вимоги суду, мати систематично виїжджала за кордон, через що син залишався без нагляду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.