Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Нелегальне переправлення призовників через кордон – у Житомирі викрито керівника благодійної організації і двох його спільників

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури повідомлено про підозру керівнику благодійної організації та двом його спільникам за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, благодійник організував схему незаконного переправлення призовників за кордон. Допомагали йому киянин та жителька Одеси.

Підозрювані пропонували свої «послуги» чоловікам призовного віку, які хотіли нелегально виїхати за кордон для уникнення мобілізації. До них входило вивезення на автотранспорті до прикордонної зони та подальша організація переходу державного кордону поза пунктом пропуску.

Вартість становила 8 тис доларів США з однієї людини.

Правоохоронці викрили підозрюваних під час переправлення за кордон чотирьох ухилянтів. Керівник благодійної організації свого «клієнта» та організованих киянином особисто відвіз на Одещину, отримав з кожного свою частку у розмірі 1 тис доларів США та передав спільниці. 

Жінку та її «пасажирів» прикордонники затримали пізно ввечері в Одеській області, неподалік від державного кордону з Республікою Молдова.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних та в їхніх автомобілях вилучено 5,5 тис доларів США, готівку у гривнях, мобільні телефони, ноутбуки, планшети, установчі документи та печатки благодійної організації.

Наразі усіх трьох взяли під варту з правом внесення застави. 

Досудове розслідування здійснює Житомирське райуправління поліції, оперативний супровід – відділ міграційної поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області та головний оперативно-розшуковий відділ 9 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.