Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Нелегальна схема реалізації зброї та боєприпасів – шістьом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова трьом чоловікам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, носінні, зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів та збуті вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України), та ще трьом – за ч. 1 ст. 263 КК України.

За даними слідства, чоловік збував через інтернет зброю та боєприпаси. До схеми він також залучив свого 28-річного сина та їхнього спільного знайомого – мешканця Харківської області.

Чоловіки продали покупцям великокаліберний кулемет «ДШКМ», понад півтори тисячі патронів, автомати АКМС-74, протитанкові та підствольний гранатомети, запали УЗРГМ, гранати Ф-1.

За місцями проживання підозрюваних, у їхніх автомобілях, гаражах правоохоронці виявили та вилучили гвинтівки, карабін, мисливські рушниці, близько 2 тисяч патронів, комплектуючі до зброї.

Допомагав зберігати та відправляти зброю друг родини. Вдома у нього, а також на подвір'ї сусідів, які вже давно не живуть у будинку, вилучено ручний протитанковий вогнемет «Джміль», металеві частини до кулеметів та деталі, ножі, понад 1800 патронів, гранати та інше.

Також правоохоронці встановили ще двох фігурантів – жителя м. Бориспіль Київської області та мешканця Полтави, у яких під час слідчих дій вилучили арсенал зброї та боєприпасів.

Загалом правоохоронці провели понад 30 санкціонованих обшуків по різних областях України.

Всіх підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням прокуратури п’ятьом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, шостому – домашній арешт.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ ВП №2 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.