Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Не забезпечили зберігання музичного обладнання на понад 2, 7 млн грн - викрито посадовицю Покровської міської ради та підприємця

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру начальниці відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Покровської міської ради у службовій недбалості та службовому підробленні (ч. 2 ст. 367, ч. 1 ст. 366 КК України), а також фізичній особі підприємцю – у привласненні та розтраті чужого майна (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року міський голова Покровської міської ради Донецької області своїм розпорядженням надав вказівку комунальним підприємствам та структурним підрозділам провести евакуацію цінного майна в безпечні райони та скласти договори відповідального зберігання.

Підозрювана, будучи відповідальною за збереження товарно-матеріальних цінностей, в порушення вимог посадової інструкції за усною домовленістю передала на зберігання належне її відділу акустичне обладнання вартістю 2,7 млн грн знайомому підприємцю.

Відсутність письмового договору про передачу цього майна, його кількості та обов’язків сторін надало можливість підприємцю розпоряджатися ним на власний розсуд та продати його стороннім особам.

У подальшому, з метою уникнення кримінальної відповідальності, посадовиця склала заднім числом завідомо неправдиві офіційні документи, а саме договір з фізичною особою про передачу майна на зберігання та акт передавання-приймання музичного обладнання із підробленим підписом зберігача.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Слідство триває.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.