Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Наводив окупантів на місця дислокації броньованої техніки та артилерійських установок – судитимуть мешканця Костянтинівки

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2023 року мешканець м. Костянтинівки підписався на один з проросійських Telegram-каналів. Через деякий час на зв’язок із ним вийшов представник генерального штабу зс рф. Чоловік запропонував йому передавати інформацію військового характеру за грошову винагороду.

Обвинувачений погодився на пропозицію та почав у месенджері відправляти співрозмовнику голосові повідомлення з даними щодо місць розташування особового складу Збройних Сил України на території населеного пункту. Крім того, він поширював інформацію про рух броньованої техніки, реактивних систем залпового вогню й артилерійських установок.  

Дані місцевий житель збирав під час цілеспрямованих прогулянок містом. 

Після викриття злочинної діяльності чоловіка затримали правоохоронці. За клопотанням прокуратури суд взяв його під варту без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування проводило ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.