Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Народну артистку України судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно народної артистки України за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що жителька Херсону, яка більше 20 років працювала у місцевому театрі та у 2021 році отримала звання «Народної артистки України», після окупації міста пішла на співпрацю з ворогом. 

Окупанти спершу призначили її директоркою двох музичних шкіл, а пізніше жінка очолила ще й так званий «Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр» в Генічеську.

Обвинувачена займається пропагандистською діяльністю та бере активну участь у «культурних» заходах, які організовує ворог.

Виступала артистка і під час концерту, організованого державою-агресором та присвяченого «входженню до складу російської федерації нових територій», у супроводі «хору військ національної гвардії російської федерації».

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало Управління СБ України в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.