Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Намагався передати РФ дані про співробітників СБУ, ГУР та Азову – підозрюють експрацівника МВС

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора колишньому співробітнику МВС України повідомлено про підозру у вчиненні незакінченого замаху на державну зраду (ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вирішив надавати РФ та її представникам допомогу у здійсненні підривної діяльності на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України.  

Він почав збирати особисті дані про співробітників СБУ, ГУР, лідерів руху «Азов», а також військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Зібрану інформацію на флешці чоловік планував особисто передати співробітникам дипломатичної установи РФ в Угорщині. Під час спроби перетину державного кордону у пункті пропуску на території Закарпатської області його затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Шевченківським районним судом м. Києва йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.