Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Намагалась заробити 400 тисяч гривень на збуті «PVP» – повідомлено про підозру мешканці Донеччини

За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури жінці повідомлено про підозру у незаконному збуті психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, у лютому 2023 року мешканка м. Добропілля знайшла у мережі Інтернет постачальників психотропної речовини PVP та неодноразово замовляла у них «товар» через месенджер. Від них отримувала посилки у поштових відділеннях міста та через «закладки».

Далі жінка розфасовувала «сіль» по zip-пакетах, після чого влаштовувала вже свої власні схованки, зокрема, закопуючи «товар» просто у землю.

Після отримання оплати повідомляла покупцям місцезнаходження «закладок». У середньому за один згорток вона отримувала 500 грн.

Під час огляду правоохоронці вилучили у підозрюваної 12 готових для продажу згортків із психотропною речовиною, а у квартирі, де вона мешкає разом із дворічною донькою - ще 68. Загальна вага «солі» склала 530 грамів.

За цінами «чорного ринку», вартість цієї партії «товару» - понад 400 тис грн. Крім того, в одній з кімнат помешкання виявлено електронні ваги й мобільні телефони.

Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.