Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагоджував побут окупантів та здавав їм інформацію про українських захисників - підозрюється депутат Херсонської міськради

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської обласної прокуратури депутату Херсонської міськради від політичної партії «Нам тут жити» повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Також йому обрано безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою.

За даними слідства, депутат міськради перейшов на бік ворога. Маючи доступ до відповідних документів, він збирав та передавав куратору – передставнику країни-агресора відомості щодо проукраїнських політичних діячів, активістів, представників правоохоронних органів та учасників бойових дій на сході України, а також іншу інформацію, яка цікавила ворога.

Підозрюваний закликав посадовців регіону співпрацювати з окупантами, організовував розміщення особового складу військовослужбовців РФ та сприяв у проведенні ремонту їх техніки. З метою дискредитації діючої влади він активно брав участь у створенні проросійськими медіа пропагандистських матеріалів для приходу «руського миру» на Херсонщину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в Херсонській області.