Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагодили канал збуту фальшивої іноземної валюти – на Буковині судитимуть двох місцевих жителів

Чернівецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян, які збували підроблену валюту (ч. 1, ч. 2 ст. 199 КК України).

Слідством встановлено, що двоє жителів Чернівецького району налагодили злочинний механізм одержання прибутку від продажу фальшивих доларів США.

Один з них замовляв підроблену валюту у невстановлених слідством осіб, інший – займався її збутом. Чоловіки продавали 100-доларові підробки за 40 відсотків їхньої номінальної вартості.

Одного з них правоохоронці затримали після спроби реалізувати громадянину фальшиві 5100 доларів США. Під час затримання у нього виявлено ще 5000 фальшивих доларів США.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.