Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Накладено арешти на 12 літаків та 4 судна, які порушили правила в’їзду на окупований Кримський півострів

За клопотаннями прокуратури АР Крим та м. Севастополя судом накладено арешти на 12 літаків російського авіаперевізника, що перевозили пасажирів до закритого пункту пропуску «Сімферополь-авіа», та 4 судна, які заходили до закритих портів та терміналів Кримського півострова.

У рамках кримінального провадження встановлено, що російською авіакомпанією незаконно використовувалися 12 літаків для неправомірного перевезення пасажирів на тимчасово окуповану територію. Також встановлено, що не менш ніж 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до АР Крим в порушення законодавства. Ці дії кваліфікуються прокуратурою автономії як порушення норм міжнародного права та такі, що підривають суверенітет України.

З липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території АР Крим та м. Севастополя, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

Завдяки співпраці та спільним зусиллям прокуратури автономії, державних органів і громадських організацій за останні роки спостерігається істотне зменшення кількості іноземних суден, що заходять до закритих портів Криму.

Нагадаємо, що в рамках кримінального провадження за клопотанням прокуратури автономії загалом накладено арешти на 236 повітряних суден та 55 морських суден, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до окупованого півострова, порушуючи норми міжнародного права та законодавство України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління в АР Крим.