Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Наказував вбивати мирних мешканців Київщини – командиру роти армії РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Києво-Святошинської окружної прокуратури Київської області заочно повідомлено про підозру командиру роти 64 окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ збройних сил РФ у складі 35 загальновійськової армії у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний особисто віддавав підлеглим російським солдатам злочинні накази під час окупації села Липівка Бучанського району Київської області. Виконуючи його наказ, військовослужбовці РФ з автоматичної вогнепальної зброї поранили беззбройного цивільного чоловіка похилого віку. Він не становив ніякої загрози та перебував на подвір’ї власного домоволодіння. Згодом окупанти з танку розстріляли його будинок, знаючи, що в ньому знаходився поранений. Потерпілий згорів разом із будівлею.

Через військову агресію РФ проти України у селі Липівка повністю зруйновано 18 житлових будинків мирних мешканців.

Підозрюваного буде оголошено у розшук з метою його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування здійснюється Бучанським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – Департамент захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України.

Якщо ви впізнаєте цього російського військовослужбовця і маєте свідчення про його причетність до інших злочинів - надсилайте докази на https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75.