Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Наглядав» за підприємцями під час окупації – правоохоронці викрили псевдопосадовця з Балаклії на Харківщині

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області чоловіку повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, на початку травня житель Балаклії погодився на пропозицію окупантів та обійняв псевдопосаду помічника начальника управління тимчасової цивільної адміністрації м. Балаклія Харківської області.

Він здійснював керівництво та нагляд за підприємницькою діяльністю на території Балаклії, брав участь у нарадах керівників відділів окупаційної влади, займався оформленням документів щодо реєстрації фізичних осіб-підприємців.

Також здійснював організацію забезпечення оптових складів продовольчими товарами, одягом, організовував та проводив колективні наради з підприємцями Балаклії, надавав вказівки та розпорядження стосовно товарів та послуг, які дозволено реалізовувати на території міста.

Досудове розслідування здійснює СВ ВП №1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.