Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Надавав окупантам інформацію про учасників АТО – судитимуть громадянина

Офісом Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що в березні 2022 року під час окупації російськими військами Бучанського району Київської області мешканець села Луб’янка надавав окупантам інформацію про місця проживання учасників антитерористичної операції на сході України та інших осіб, які мали в користуванні вогнепальну зброю та могли чинити їм опір.

Маючи такі дані, російські військовослужбовці застосували тортури та катування до одного із учасників АТО.

Також з метою подальшої співпраці з ворогом та отримання інформації, підозрюваний намагався вступити на службу до лав ЗСУ. Його було викрито правоохоронними органами.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.