Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Надає зс рф допомогу у веденні бойових дій проти ЗСУ – підозрюється ексдепутат-регіонал, що став «координатором відділення партії «лдпр» у Луганську

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру жителю Луганська, який був депутатом міської ради від «Партії регіонів».

Йому інкриміновано колабораційну діяльність – надання зс рф допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після тимчасової окупації державою-агресором окремих районів Луганської області 2014 року чоловік перейшов на бік ворога.

Із 2018 року він – так званий «депутат народної ради лнр ІІІ скликання». У фейковому «органі влади» став «заступником голови комітету з питань держбезпеки та оборони, роботи правоохоронних органів та судової системи, законності, захисту прав та свобод людини та громадянина».

У лютому 2023 року підозрюваного призначено на посаду «координатора Луганського регіонального відділення політичної партії «ліберально-демократичної партії росії» у так званій «лнр».

Задокументовано, що від імені ворожої політичної партії він передав на території підприємства у Лисичанську товари військового призначення для потреб окупантів.

Військовослужбовці зс рф та контрольовані ними незаконні збройні формування «лнр» отримали: квадрокоптер, тепловізор, два генератора, спальні мішки, каремати, берці та зимові балаклави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.