Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Начальнику відділу мвс рф» в тимчасово окупованому Сєвєродонецьку та працівнику «прокуратури» зі Старобільська повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Старобільської та Сєвєродонецької окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру двом особам, які обійняли посади в незаконних правоохоронних органах окупаційної влади рф.

Їм інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення експравоохоронець зі Старобільського району почав співпрацювати з представниками так званої «лнр». Він отримав призначення в окупаційній «прокуратурі Старобільського району лнр».

Інший підозрюваний – житель Луганська, колишній працівник МВС України в області. Чоловік перейшов на сторону ворога ще у 2014-му. Обіймав керівні посади в так званому «міністерстві внутрішніх справ лнр». У кримінальному провадженні за цими фактами раніше йому інкриміновано участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

У січні 2023 року окупанти призначили фігуранта «начальником відділу міністерства внутрішніх справ рф «Сєвєродонецький»

Під час роботи у «силових структурах» псевдореспубліки підозрювані виконують накази, спрямовані на утвердження тимчасової окупації державою-агресором території Луганщини.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.