Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині судитимуть колишнього правоохоронця, який закликав до зміни меж державного кордону

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Житомирського району за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 29-річний колишній правоохоронець упродовж 2020-березня 2023 років розміщував на своєму акаунті у соцмережі дописи з проросійською риторикою.

Він переконував, що треба відмовитися від тимчасово окупованих ворогом територій Донецької та Луганської областей і «задекларувати новий кордон по лінії фронту».

Вже після повномасштабного російського вторгнення рф стверджував, що «ніщо так не шкодить неньці Україні, як її територіальна цілісність у межах січня 2014 року». Також поширював заяви про те, що війну на території України веде не росія.

Обвинувачений підтримував та розповсюджував ідеологічні наративи держави-агресора, називав українське суспільство зневажливими словами. Стверджував, що не треба воювати з росіянами, «бо ми один народ».

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.