Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині літнього чоловіка підозрюють у сексуальному насильстві стосовно 6-річної дівчинки

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Коростишівської окружної прокуратури Житомирської області місцевому жителю повідомлено про підозру у вчиненні сексуального насильства стосовно малолітньої дитини (ч. 4 ст. 153 КК України).

За даними слідства, на початку липня 2023 року матір потерпілої прийшла допомагати сусідам впорядковувати грядки. Під наглядом господаря залишила двох своїх дітей – 6-річну доньку та немовля.

Залишившись наодинці з дівчинкою та скориставшись тим, що вона не могла чинити опір, літній чоловік вчинив насильницькі дії сексуального характеру. 

Викрила це сусідка, яка випадково зайшла до будинку. Про злочин повідомили старосту села та правоохоронні органи.

Наразі потерпіла та її сестричка перебувають у рідних. Соціальні служби вирішують питання щодо позбавлення матері батьківських прав на обох дітей. Воно перебувало на розгляді і раніше у зв’язку з неналежним вихованням малолітніх.

Для убезпечення дитини від подальшої травматизації усі слідчі та процесуальні дії стосовно неї проводяться на базі регіонального центру Барнахус, який два місяці тому розпочав своє функціонування у Житомирі.

Також вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять слідчі Житомирського районного управління поліції.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.