Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Запоріжжі за вбивство 11-річного хлопчика та жінки судитимуть двох чоловіків

Ювенальні прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Мелітопольського району за фактами умисних вбивств, а також незаконного позбавлення волі та викрадення людини (п. 2, п. 3, п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 146 КК України).

Слідством встановлено, в серпні 2021 року двоє чоловіків викрали 11-річного хлопчика. Силоміць посадивши дитину до авто, відвезли до домоволодіння в с. Радивонівка Мелітопольського району. Хлопчика били дерев’яною битою та утримували у підвалі впродовж двох тижнів. Від отриманих тілесних ушкоджень дитина померла. Щоб уникнути відповідальності, обвинувачені сховали його тіло до ями в тому ж підвалі, заливши бетоном.

У вересні 2021 року обвинувачені в той самий спосіб викрали жительку с. Новоданилівка Мелітопольського району. Жінку вивезли до лісосмуги, де вимагали повернення наркотиків, які вона погодилася взяти на збереження. Прив’язавши потерпілу до дерева, наносили удари руками та дерев’яною битою. Внаслідок отриманих травм жінка померла. З метою приховати сліди злочину її тіло втопили в річці поблизу с. Радивонівки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.