Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Запоріжжі викрито групу осіб, які вимагали від дружини загиблого військового ЗСУ 10 000 доларів США неіснуючого боргу

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя трьом жителям Запоріжжя повідомлено про підозру у вимаганні (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, підозрювані дізналися про виплату дружині загиблого українського захисника державної грошової допомоги та вирішили заволодіти частиною цих коштів. 

За розробленим планом один із підозрюваних з вересня 2023 року почав вимагати від жінки сплатити неіснуючий борг її чоловіка у розмірі 10 000 доларів США. Він систематично телефонував їй та приходив додому з погрозами застосування насильства та пошкодження майна. Інші двоє навпаки за цю ж суму запропонували вдові військового свої послуги з «вирішення питання» про неповернення боргу.

Правоохоронці затримали підозрюваних в порядку ст. 208 КПК України після передачі частини грошових коштів у сумі 150 000 грн. Двом з них суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, третьому – цілодобовий арешт.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.