Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Запоріжжі співробітника поліції викрито на незаконному обігу зброї та боєприпасів

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито співробітника одного з відділів поліції Запорізького РУП у незаконному зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, поліцейський у гаражному приміщенні у Запоріжжі зберігав вогнепальну зброї та боєприпаси для подальшої реалізації та особистого збагачення.

У ході проведених невідкладних обшуків вилучено ручний протитанковий гранатомет РПГ-26, 2 автомати Калашникова, тротилову шашку та підривні детонатори, корпуси гранат РКГ-3, РГД-5, Р-42, Ф-1, а також понад 3 тисячі набоїв різного калібру.

Вилучені речові докази направлено на експертизи. Встановлюються причетність поліцейського та інших осіб до схрону зі зброєю і боєприпасами, джерела їх надходження.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводу Запорізького управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.