Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Запоріжжі начальник військкомату фальсифікував документи, щоб «покращити» показники

За процесуального керівництва Запорізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру начальнику одного з РТЦК та СП Запорізької області у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, начальник військкомату на протязі серпня – вересня 2022 року спільно з іншими службовцями під час винесення постанов про притягнення громадян до адміністративної відповідальності вносив до офіційних документів завідомо неправдиві відомості. Він це робив для того, щоб покращити показники по виконанню мобілізаційного плану із бронювання військовозобов’язаних.

Особи, на яких були складені адміністративні матеріали, дізнавалися про це через застосунок «Дія» на етапі відкриття виконавчого провадження Державною виконавчою службою.

Таким чином він незаконно притягував до адміністративної відповідальності 18 громадян.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСР в Запорізькій області, спільно з СУ ГУНП в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.