Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті судитимуть двох учасників організованої групи за вирощування конопель на 18 млн грн

Прокурори Закарпатської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників організованої групи, які налагодили вирощування конопель для реалізації.

Слідством встановлено, що місцеві жителі займалися вирощуванням рослин конопель, зокрема елітних сортів, у лісовому масиві, оточеному р. Тиса. Вони організували повний цикл догляду за плантацією насаджень та обладнали її системою фотофіксації.

У жовтні 2022 року правоохоронці вилучили понад 670 нарковмісних рослин.

За попередніми підрахунками, вартість цієї партії товару за цінами «чорного ринку» може становити близько 18 млн грн.

Під час обшуків вилучено насіння коноплі, наркотичні засоби рослинного походження, які могли бути вирощені на виявленій плантації, а також готівкові кошти в іноземній валюті. Також за місцем проживання одного з фігурантів знайшли близько сотні бойових патронів.

Чоловікам інкриміновано незаконне вирощування рослин конопель з метою збуту, вчинене організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 310 КК України). Крім того, один з них обвинувачується у незаконному поводженні з боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

Матеріали стосовно третього учасника організованої групи виділено в окреме кримінальне провадження. Він перебуває у міжнародному розшуку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області, оперативний супровід – співробітники УБН в Закарпатській області ДБН НП України та СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.