Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті судитимуть чоловіка, який за 9800 доларів США продав дві автівки, ввезені як гуманітарна допомога для ЗСУ

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Мукачівського району за фактом продажу гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік налагодив механізм незаконної реалізації транспортних засобів, ввезених із країн ЄС на пільгових умовах як гуманітарна допомога.

Автівки в Україну відправляли іноземні волонтери. У документах зазначалося, що їх мали отримати благодійні організації Києва та Київської області для передачі на потреби військовослужбовців Збройних Сил України.

У травні 2023 року обвинувачений продав громадянину автомобіль Volkswagen за 4000 доларів США, який попередньо зберігав за місцем свого проживання. Наприкінці липня його викрили при реалізації позашляховика Nissan Navara за 5800 доларів США.

У рамках кримінального провадження проведено судову експертизу. За її результатами загальна вартість двох автівок склала понад 600 тис грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Ужгородського райуправління поліції, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та обласне Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.