Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті правоохоронці викрили потужне наркоугруповання, яке спеціалізувалося на збуті метамфетаміну

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 11 учасникам організованої групи.

Їм інкриміновано незаконне придбання, зберігання та збут наркотиків і психотропів, зокрема у великих й особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2023 року учасники угруповання налагодили на території Ужгорода та Ужгородського району масштабний канал розповсюдження заборонених речовин, зокрема метамфетаміну. Щомісячно вони мали мільйони гривень доходу.

«Товар» контрабандою одержували з країн Євросоюзу. Зберігали та фасували його у своїх помешканнях, розподіляли між усіма учасниками для збуту.

За оперативною інформацією, цього року встановлено понад 100 фактів продажу психотропів. Згортки з метамфетаміном підозрювані віддавали з рук у руки або залишали «закладки». Деякі учасники ОЗГ спеціалізувалися на оптовій торгівлі.

У рамках слідства встановлено, що організатор протиправної діяльності раніше відбував покарання за незаконний обіг наркотиків в Угорщині.

Правоохоронці провели більше десятка обшуків у помешканнях і транспортних засобах. Вилучили понад 2 кг метамфетаміну вартістю близько 3 млн грн за цінами «чорного ринку», майже 500 г марихуани, електронні ваги, 5 транспортних засобів, 30 мобільних телефонів, 190 банківських карток, комп’ютерну техніку, а також готівку у національній та іноземних валютах на загальну суму понад 620 тис гривень.

Наразі затримано десятьох учасників угруповання, серед яких і організатори. Ще один перебуває за кордоном, його планується оголосити у розшук.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводилися прокуратурою спільно з Управлінням боротьби з наркозлочинністю, Управлінням карного розшуку, ГУ Нацполіції Закарпаття, оперативниками Чопського прикордонного загону, а також спецпризначенцями КОРД і РПОП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.