Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині викрито настоятеля храму УПЦ (МП), який підтримував російську агресію проти України та розпалював релігійну ненависть

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області повідомлено про підозру настоятелю храму Шепетівської єпархії УПЦ (МП).

Йому інкриміновано порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань, а також виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікацію її учасників (ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, від початку повномасштабного вторгнення рф чоловік поширював на своїй сторінці у забороненій соцмережі російські фейки про війну в Україні й міжконфесійні відносини у нашій державі, вихваляв президента рф та звинувачував у війні українську владу.

У поширених публікаціях священнослужитель називав російську збройну агресію «громадянським конфліктом» та ображав парафіян інших релігійних громад.

Проведені експертизи підтвердила факт протиправних дій настоятеля храму.

Наразі йому обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Шепетівського райуправління поліції ГУ Нацполіції в Хмельницькій області за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.