Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині судитимуть працівника обленерго, який вимагав у волонтерки 100 000 грн

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно працівника АТ «Хмельницькобленерго» за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, до обов’язків якого входило здійснювати енергоінспекцію в електроустановках споживачів, вимагав у місцевої жительки 100 тис грн. 

Жінка, яка займається волонтерством, мала заборгованість за спожиту електроенергію в орендованому приміщенні, де надавала тимчасовий прихисток переселенцям та готувала продуктові набори для військових на передову.

За таку суму чоловік обіцяв «скрутити» лічильники, щоб зменшити обсяг спожитої електрики та таким чином вирішити проблему з боргом.

При цьому запевнив жінку, що в разі не надання коштів, до неї будуть застосовані штрафні санкції. Боржниця була змушена погодитись на умови.

Інспектора затримано при передачі коштів.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.