Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині судитимуть директора підрядної організації за заволодіння понад 3,3 млн грн, виділених на ремонт стадіону

Прокурори Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної організації за фактами заволодіння чужим майном та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2020 році з державного бюджету виділено кошти на капітальний ремонт міського стадіону ім. Г. Тонкочеєва у Кам’янець-Подільському.

На підставі рішення тендерного комітету Кам’янець-Подільської міської ради з переможцем відкритих торгів укладено договір про проведення робіт. Їх вартість склала понад 11 млн грн.

Відповідно до умов договору товариству було перераховано аванс – понад 3,3 млн грн бюджетних коштів, частина яких виділена з місцевого бюджету.

Підрядник зобов’язався виконувати визначені проектно-кошторисною документацією роботи та звітувати про використання грошей.

Водночас обвинувачений підтвердив виконання робіт вартістю лише 96 тис грн. Рештою заволодів та витратив на власні потреби – погашення кредиту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало слідче управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.