Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині шістьох поліцейських підозрюють у побитті затриманого

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури шістьом поліцейським повідомлено про підозру у катуванні (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 127 КК України). Крім того, двом з них інкриміновано перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України).

За даними слідства, у 2022 році правоохоронці виїхали на місце ДТП у місті Шепетівка. Винуватця, який мав ознаки алкогольного сп’яніння, доставили до лікарні для надання невідкладної допомоги та освідування. Там він почав поводити себе зухвало, тому на нього одягнули кайданки.

За неналежну, на думку правоохоронців, поведінку, чоловіка затримали та вирішили «провчити» кулаками. У медзакладі двоє підозрюваних заламували йому руки за спину, повалили на підлогу та придушували коліном.

Мордування продовжили в районному управлінні поліції. Близько 2 годин над потерпілим знущалися та не давали змоги зателефонувати рідним. До приміщення по черзі заходили колеги поліцейських, які також його били.

Протиправні дії тривали до телефонного дзвінка дружини потерпілого. На нього відповів один з правоохоронців та повідомив, що її чоловік знаходиться у поліції.

Унаслідок побоїв у потерпілого було понівечено обличчя, численні синці та садна, травми суглобів.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від займаних посад.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Хмельницькому, оперативний супровід – Хмельницьке управління внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.