Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині припинено діяльність підпільного цеху з виготовлення та реалізації фальсифікованих підакцизних товарів – вилучено продукції на 3 млн грн

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури викрито підпільний цех із виробництва фальсифікованих алкогольних виробів та місця збуту нелегально виготовленої продукції і тютюнових виробів (ст. 204 КК України).

За даними слідства, п’ятеро мешканців Хмельниччини організували незаконну діяльність з виготовлення та реалізації підробленої горілки. «Фабрику» облаштували у складському приміщенні.

Збували алкоголь через заклади громадського харчування та точки продажу на території місцевого ринку.

У межах досудового розслідування правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями виготовлення, зберігання і збуту товарів. Вилучили понад 6 тонн незаконно виготовленої алкогольної продукції та спирту, понад 26 000 пачок цигарок без марок акцизного податку, транспортні засоби, грошові кошти, обладнання, ємності й чорнові записи.

Загальна вартість вилученого орієнтовно становить близько 3 млн грн.

Наразі проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення усіх обставин кримінального правопорушення.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.