Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Херсонщині солдату заочно повідомлено про підозру у дезертирстві та державній зраді

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю строкової служби однієї з військових частин Нацгвардії України за фактами дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 25 лютого 2022 року під час повномасштабного вторгнення рф на територію України, колишній солдат самовільно залишив пункт тимчасової дислокації військової частини і продовжує ухилятися по теперішній час.

Встановлено, що він перейшовши на бік ворога. Підозрюваний розпочав «службу» у незаконно створеному «правоохоронному» підрозділі на посаді «молодшого оперуповноваженого відділення кримінального розшуку УМВС по місту Херсону».

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.