Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині затримано службовця, який очолював псевдолісгосп та передавав деревину на потреби окупантів

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру завідувачу одного із секторів ДП «Куп‘янське лісове господарство» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у квітні під час окупації м. Куп‘янськ службовець перейшов на бік ворога. Представники країни-агресора спочатку призначили чоловіка на посаду «головного інженера» у незаконно створеному органі окупаційної влади – «ГП «Купянское лесное хозяйство». 

У червні за сумлінну роботу російські куратори «підвищили» його та запропонували стати «в.о. директора», на що той погодився. Призначав «очільника» на нову посаду «и.о. главы военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области».

Псевдопосадовець забезпечував підбір кадрів для роботи у незаконно створеному органі, організовував незаконну заготівлю та надання лісоматеріалів окупаційній владі для облаштування бліндажів та інших фортифікаційних споруд, що використовувалися військовими держави-агресора проти ЗСУ.

6 жовтня підозрюваного затримали у Харкові. Наразі прокурорами ініційовано перед судом питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві.