Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині за держзраду судитимуть колишнього поліцейського

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно експоліцейського за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року під час окупації м. Вовчанськ колишній слідчий ВП № 1 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області перейшов на бік ворога.

Він усіляко допомагав окупантам, чергував з ними на блокпостах та супроводжував автомобільні колони російських військовослужбовців.

Також обвинувачений разом з окупантами їздив до своїх колишніх колег та учасників АТО для проведення «перевиховання» через їхню проукраїнську позицію.

У середині квітня чоловік обійняв посаду «следователя» у псевдоправоохоронному органі.

Обвинуваченого судитимуть заочно.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.