Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині викрито чоловіка, який допомагав вивозити українське зерно на територію країни-агресора

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, головний інженер комбінату хлібопродуктів у Куп‘янську під час окупації міста пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

У серпні «голова» так званої «Военно-гражданской администрации Харьковской области» своїм наказом призначив чоловіка на посаду «директора государственного предприятия «Продовольственные ресурсы», яке окупанти створили на базі українського комбінату хлібопродуктів.

Отримавши посаду «начальника», він здійснив реєстрацію новоствореного підприємства за російським законодавством у фейковій «Налоговой службе Харьковской области». Так підприємство отримало зобов’язання щодо сплати податку на прибуток у казну держави-агресора.

Після цього псевдоочільник уклав договір з окупаційною «Купянской железной дорогой» на подачу залізничних вагонів для вивезення сільськогосподарських культур зі складських приміщень та елеватора українського комбінату хлібопродуктів на територію РФ.

Також псевдодиректор безоплатно передав представнику підприємства з м. Ростов-на-Дону РФ пшеницю врожаю 2021 року.

Проте повноцінній реалізації плану завадили українські військові, які звільнили Куп’янськ і тим самим заблокували «поставку».

Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.