Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині викрили чергову псевдопосадовицю, яка передавала окупантам паспортні дані місцевих жителів

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області жінці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, на початку червня жінка обійняла посаду так званого «помощника начальника отдела (с. Морозовка)». Вона збирала списки та паспортні дані місцевих жителів, надавала вказівки та розпорядження старшим вулиць, проводила збори місцевих мешканців.

У серпні поплічниця окупантів отримала «підвищення» та стала «начальником Савинского территориального отдела Изюмской ВГА». Псевдопосадовиця брала участь у нарадах окупаційної адміністрації та оформлювала осіб, які були готові співпрацювати з новою «владою».

Досудове розслідування здійснює СВ ВП №1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.