Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині у держзраді та дезертирстві підозрюють військовослужбовця ЗСУ

За процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил військовослужбовцю ЗСУ заочно повідомлено про підозру у державній зраді та дезертирстві, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК України).

За даними слідства, підозрюваний співпрацював з представником спецслужби РФ з метою отримання розвідувальних даних. Виконуючи накази куратора, з травня по липень 2022 року він відправляв йому дані щодо місць дислокації військових підрозділів Збройних Сил України, рубіжу оборони, а також персональні дані учасників АТО. Інформацію передавав за допомогою секретного чату одного з месенджерів.

Досудове розслідування здійснюється Слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області, оперативний супровід – представництво внутрішньої безпеки в Харківській області 2 управління ГУ ВБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.