Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині судитимуть за держзраду експоліцейського

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього поліцейського за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці травня 2022 року колишній інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності № 1 Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області пішов на співпрацю з російськими загарбниками у смт Шевченкове.

Спочатку він здійснював чергування у псевдоправоохоронному органі, створеному окупантами, а також розглядав заяви та повідомлення про злочини.

У липні обвинувачений добровільно обійняв посаду «и. о. старшего участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции» у так званому «Управлении внутренних дел ВГА Харьковской области».

Згодом він отримав від окупантів нову посаду та став «старшим участковым уполномоченного полиции группы уполномоченных полиции Пункта полиции № 2 (дислокация пгт Шевченково)».

Обвинувачений разом з російськими військовими втік на територію держави-агресора.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.