Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На хабарі викрито начальника митного посту Одеської митниці та його спільницю

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора начальнику митного поста Одеської митниці та митному брокеру повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювані вимагали гроші у підприємців за безперешкодне проходження митного контролю товарів, що переміщуються через кордон України.

Щомісячно через митницю проходило тисячі контейнерів, за оформлення одного контейнера вони брали 50 доларів США.

Начальник митного посту «рекомендував» представникам підприємств користуватись «послугами» своєї спільниці – брокера для швидкого проведення митних формальностей. У разі відмови від запропонованих послуг він погрожував створити штучні умови для затримки вантажів та їх безпідставного переогляду.

Правоохоронцями задокументовано декілька зустрічей з одним із підприємців, у ході яких митний брокер отримала 2,7 тис доларів США за митне оформлення товарів. Під час передачі цих коштів начальнику митного посту підозрюваних затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання затриманим особами запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.