Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Волині повідомлено про підозру депутату-ексдиректору державного лісгоспу у розтраті понад 15 млн грн

Керівник Волинської обласної прокуратури повідомив про підозру колишньому директору одного з державних лісогосподарських підприємств, який є депутатом міської ради, у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

Також повідомлено про підозру за цією статтею головному бухгалтеру підприємства.

За даними слідства, упродовж 2019-2021 років посадовець за попередньою змовою з бухгалтером розтратив державне майно на понад 15 млн грн. Він безпідставно перераховував кошти з банківського рахунку лісгоспу на користь суб’єктів господарювання за нібито надані послуги з ремонту транспорту, автоперевезень, навантаження лісопродукції тощо. 

Слідство встановило, що фактично вони не надавалися.

На цей час підозрюваний обіймає посаду директора одного з регіональних лісових офісів державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. На майно чоловіка накладено арешт.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.