Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині викрито двох чоловіків, які сприяли військовозобов’язаним у незаконному перетині кордону човном через річку Дністер

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру двом жителям Могилів-Подільського району за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, двоє чоловіків, діючи за попередньою змовою з невстановленими на цей час особами, організували схему перетину кордону громадянами призовного віку. Вони переправляли військовозобов’язаних поза пунктами пропуску вночі човном через річку Дністер/

Вартість «послуг» коливалася від 6 до 12 тис доларів США з однієї людини.

Підозрювані встигли переправити щонайменше 3 особи. Правоохоронці припинили протиправну діяльність під час чергової переправи ухилянтів.

У підозрюваних провели 18 санкціонованих обшуків. Вилучили гроші, банківські картки, мобільні телефони, сім-карти та інші речові докази.

Наразі одному з них суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вживаються заходи щодо оголошення його спільника у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Вінницькій області, оперативний супровід – управління міграційної поліції спільно з Департаментом військової контррозвідки СБУ.

Силову підтримку забезпечували спецпризначенці КОРДу та БПОП. Сприяли у викритті злочину співробітники Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» ДПСУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.