Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині у чоловіка вилучили арсенал трофейної російської зброї

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю у придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї й бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, чоловік продав два автомати конструкції Калашникова російського виробництва, один з них – новітній АК-12 6П70 зразка 2016 року.

Під час проведення обшуку за місцем його проживання виявлено цілий арсенал стрілецької зброї, переважно виробництва рф, яка використовується окупаційними військами.

Серед вилученого: 2 гранатомети, 3 кулемети (один з яких станковий), 5 автоматів, 2 пістолета-кулемета, 1 снайперська гвинтівка, 6 пістолетів, 33 гранатометних постріли ВОГ-25, 4 гранати, близько 4000 набоїв та комплектуючі до різної стрілецької зброї.

Вилучені набої, зброя та її компоненти направлені на експертизу.

Чоловіка правоохоронці затримали. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Документування протиправних дій проводилося прокурорами спільно з працівниками Управління СБУ та ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.