Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині командира роти викрито на одержанні хабара

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру роти за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, капітан вимагав 56 тис грн неправомірної вигоди від підлеглого військовослужбовця, який виконує завдання в зоні проведення бойових дій. За ці кошти він пообіцяв не доповідати керівництву частини про виявлену нестачу майна, що закріплена за сержантом, а також не призначати у зв'язку з цим службове розслідування.

Правоохоронці затримали командира роти в порядку ст. 208 КПК України під час одержання другої частини неправомірної вигоди – 46 тис грн. Раніше він вже отримав від дружини підлеглого військовослужбовця першу частину хабара в сумі 10 тис грн.

Наразі йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.