Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На торгівлі гуманітарною допомогою викрито жителя Хмельниччини

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури місцевого жителя викрито на незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, чоловік, який займається міжнародними вантажними перевезеннями, під виглядом гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ завозив військову амуніцію, речі першої необхідності та транспортні засоби. Проте замість того, щоб передавати допомогу на фронт, продавав її. 

Чоловіка викрили на продажі двох авто за 3600 дол США та отриманні завдатку для придбання партії автомобілів. Раніше правоохоронці задокументували продаж бронежилетів, які, за висновками експертизи, не відповідали технічним вимогам. 

В ході проведення санкціонованих обшуків вилучено автомобілі та комплектуючі до них, шоломи, розгрузки та плити до бронежилетів, побутову хімію та засоби гігієни.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру. Проводяться заходи для встановлення та притягнення до відповідальності осіб, які можуть бути причетні до схеми торгівлі гумдопомогою. 

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими управління Головного управління Нацполіції України в Хмельницькій області, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції та працівників Управління СБУ в області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.