Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Тернопільщині викрили 3 осіб, які через «Шлях» допомогли 48 військовозобов’язаним незаконно перетнути кордон

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури 3 учасникам групи повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, один з учасників групи є засновником громадської організації, тому мав доступ до системи «Шлях». Підозрювані вносили у систему військовозобовʼязаних як водіїв вантажних автомобільних перевезень гуманітарної допомоги.

Встановлено, що 48 внесених у систему водіїв після перетину кордону не повернулися в Україну. 

Правоохоронці провели 12 санкціонованих обшуків та вилучили документацію громадської організації, транспортні засоби, мобільні телефони, комп’ютерну техніку.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників управління карного розшуку ГУНП й Тернопільського районного управління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.