Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Тернопільщині судитимуть офіцера військової частини, який вимагав у солдата неправомірну вигоду

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника інженерної служби однієї з військових частин за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Розслідуванням встановлено, що посадовець систематично вимагав від підлеглого неправомірну вигоду за те, що не притягуватиме його до відповідальності. Таким чином, солдат міг отримувати грошове забезпечення у повному обсязі.

Майор погрожував накладенням дисциплінарного стягнення за правопорушення яких не було, а також не погоджував відпустки без грошової «винагороди».

Задокументовано декілька таких фактів.

Встановлено, шо він отримав на банківську картку від підлеглого понад 30 тис грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.